maanantai 7. joulukuuta 2015

Missä joulumieli?

No, ei se peitto valmistunutkaan loppuunsa niin ajoissa, ensilumet kävi maassa kaks päivää! Tämä harmaa on nyt jotenki masentanu niin paljon ettei ole oikein mitään saanut tehtyä. Tai ainakaan valmiiksi asti. 

Onneksi nämä kaks piristää <3 

Uhrasin maanantain materiaaliopin muistiinpanojen kirjoitteluun, tajusin nimittäin että joululomaan on enää kaksi viikkoa ja vaikka mitä pitäisi saada aikaseks ennen sitä. Kotona ja koulussa. Onneksi on tullu oltua jota kuinkin hereillä tunneilla niin suht helpolla pääsee tässä ja onneksi on internet. Hyvä, että muistiinpanot saa kirjoittaa omia intressejä mielessä pitäen, itse olen etsinyt lisätietoa pääasiassa materiaalien ekologisuudesta ja niiden eettisestä tuotannosta.


Alpakka saa aina vähän lisäsydämiä. Siitä tulikin kirjotettua useamman sivun infot.


Äiti kävi kylässä muutama viikko sitte. Tai ei täällä asti, mutta itse vaivauduin Helsinkiin (kolmena viikonloppuna peräkkäin, ei enää tänä vuonna..) ja sain taas huipputuliaisia! Vaikka mitä tilpehööriä oli löytynyt Gamarrasta, ompelulankoja, nappeja, ratkoja, saksia. 


Tuolla on pohjalla muutamia kookoksesta tehtyjä nappeja, hienoja tummia. Aion käyttää niitä koristeena koulun hameprojektissa, joka on edennyt siihen pisteeseen että pääsin ensimmäistä kertaa sovittamaan viime viikolla. No eihän taas menny niinku piti. Ensin peruskaavaa piirtäessä olin lisännyt liian pienet väljyydet sivuille, joista seurasi että sovitushame oli hieman tiukka. Ei ongelma sinänsä, mutta tulipa kirjoitettua vähän huonot muistiinpanot kun kiireessä lähti koululta sovituksen jälkeen niin kaavaa muokatessa laitoin liikaa väljyyksiä, tuplasti mitä piti. Nyt sitten pienennellään. Huomiseksi kaivelen nappeja mukaan, jospa sitten kehtaisi jo muutaman kuvan räpsästä.


Äiskä toi myös lankaa. Tilasin pari kiloa mustaa, sain, jes! Vihdoin saan itelleki tehä mustasta jotain, villatakki. Jospa sitten joululomalla.. sininen oli isäpuolen ostos, kysyin että mitä haluaa niin kuulemma pipon. Mitähän tuosta lopusta 950 grammasta? :--D


Tampereen käsityömessuillakin tuli käytyä. Kamalastihan siellä oli kaikkea enkä edes tainnut käydä kaikiss näyttelyhalleissa, kuuma oli ja paljon väkeä, hyvä niin. Jotain kuitenkin jäi käteenkin, tämä kirja vuodelta 1966, pikaisella selailulla sieltä löytyy ohjeet ihan kaikkeen. Lisäksi ostin koukkuja, äitille huovutusvälineitä ja pari kerää sukkalankaa. Muutoin oli aika paljon kalliimpaa kuin olisin ajatellut, joten kankaat, joista haaveilin jäivät ostamatta. 


Lopuksi lisättäköön kuva keskeneräisistä töistä. Velikullalle pitäisi saada postiin kahdet villasukat, molemmista puolitoista paria valmiina. Ja Maran poncho, ei olis paha kun vaan ottais ja tekis. Edes motivaatiosuklaa ei ole toistaiseksi auttanut. Help?

1 kommentti :

  1. Mahtavaa, että innostuit etsimään ekologisuudesta lisätietoa. Tuskin maltan odottaa muistiinpanojesi lukemista.
    Nuo vanhat käsityökirjat voivat olla todellisia aarteita. Ohjeet ja kaavat, kun eivät kuitenkaan vanhene, vaikka muoti saattaakin muuttua - silti, vaikkapa katesauma ommellaan edelleen samalla tavalla

    VastaaPoista