tiistai 1. marraskuuta 2016

Trikoota alusta loppuun.

TrikoopaitaMateriaali:
Kangas on ostettu noin vuosi sitten Eurokankaan palalaarista. Se on paksuhkoa trikoota, joka joustaa molempiin suuntiin. Nurja puoli on valkoinen, vaikuttaisi jonkin sortin interlock-neulokselta. 
Paidan pituus on 60 cm ja kaavan leveys 33cm x 2 + sv (1cm). Kangasta meni n. 60 x 70 cm pala.

Peruskaavan laskelmat:
Työohje:
1. Ompele olkasaumat
2. Ompele sivusaumat
3. Ompele pääntien ja kädentien käänteet.
4. Ompele helmakäänne.

Ajankäyttö:
Kaavoitus 1:1 koossa 90 min.
Leikkuu 10 min.
Valmistus n. 40 min.

Kankaasta paidaksi omilla kaavoilla noin 2 tuntia 20 minuuttia. Suurin päänvaiva oli käänteiden kanssa, kangas lähti helposti liukumaan paininjalan alta ja purkaminen oli puolimahdotonta. 

Miten meni noin niinku omasta mielestä?
Paidasta tuli erittäin käyttökelpoinen vaate. Kangas on tosiaan yli vuoden odotellut saksimista ja paita siitä on kokoajan ollut tulossa, mutta nyt vasta tuli sitten piirrettyä kaavat. Pääntielle takakappaleelle tuli pieni mutka käännettä ommellessa mutta ei sitä päällä huomaa. Vaate kestää lähempää tarkastelua, hyvä minä! ;) ShortsitMateriaali:
Musta trikoo on alunperin hankittu koululta vuosi sitten valmiskaavasta tehtyyn trikoopaitaan. Sitä oli jäljellä juuri sopiva n. 40 x 60 cm pala. Uskaltaisin väittää, että kangas on puuvillasekoitetta, jossa on ihan reippaasti elastaania mukana.
Näppäränä tyttönä en nyt löytänyt tähän hätään mittoja (oon hukannu ne jo kahesti -.- )tai peruskaavan laskelmia, kaavakin taitaa olla koulun lokerossa. Hups.

Työohje:
1. Ompele etu- ja takasauma
2. Ompele sivu- ja sisäsaumat
3. Ompele haarasauma
4. Ompele lahkeiden käänteet
5. Saumuroi kuminauha vyötärölle ja ompele käänne siksakilla.Ajankäyttö:
Kaavoitus 1:1 koossa 40 min.
Leikkuu 10 min.
Valmistus n. 30 min.

Shortsit valmistuivat viikkoja sitten eräänä perjantaina aamupäivän tunneilla koulussa. Kuminauhan ja lahkeiden käänteet ompelin kotona. 

Miten meni noin niinku omasta mielestä?
Shortseista ois voinu tulla hieman pidemmät ja vyötäröltä matalammat, mutta en tehnyt peruskaavalle juuri mitään. Vyötärökäänne on tehty tuplana, jotta sain vähän madallettua ja valkoisen kuminauhan kokonaan piiloon. Aivan hyvät hameenalus- tai kotihousut. Toisessa lahkeessa on käänne parempi, kun vaihdoin ompelukoneen välissä. Markettiveljellä ei saa yhtä hyvää jälkeä ku vanhalla kunnon Pahvilla, jota piti vähän putsailla. 

Kolmilankaisen saumurin sauma venytetty auki.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti