keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kevätsiivous

..Tietokoneen siis. Ja ehkä vähän lankojenkin. Siivoilin nimittäin eilen koneelta käsityöt-kansion, jossa on pääasiassa kuvia valmistuneista töistä. Ajattelinpa siis tehdä niistä postauksen, kun on tuo etusormi taas niin puutunut että hankala neuloa.

Viime kesänä valmistunut hame. Tein sen silloisen työpaikan 50-vuotisjuhliin, jota en sitten kuitenkaan pitänyt kun en löytänyt sopivaa paitaa. Oli tosi mukava ja nopea neuloa. Tykkään yleensäkin liukuvärjätyistä langoista ja raidallisista neuleista, näkee edistyksen helpommin ;) Malli oli Novitan lehdessä,tais olla kevään tai kesän malli?, ja langat niinikään Novitalta, musta on Miamia ja raidat Puri Batikia, Nyöri piti tehä, kun tuli vähän suunniteltua isompi. Tai sitten olin laihtunut aloituspäivämäärästä, ken tietää?

Tää huivi valmistu viime pääsiäisenä, olin kipeänä, kaveri oli kylässä ja katseltiin The Wireä (on muuten hyvä sarja, mutta vähän pitkäveteinen). Malli löytyi ravelrystä ja lankana oli novitan usva(?). Hartiahuivi siitä piti tulla mutta se ei oikein pysy mitoissaan, vaikka olen koittanut venytellä.

Nämä oli mittatilauskähmekkäät, pari vuotta sitten. Kuva tosin muuttui tuosta, vaikka tykkäsin tästä enemmän. Mutta oli vaativa asiakas. Teen kyllä vielä itselle nuottiavainlapaset!

Tämä oli yhdenlainen kyllästymisikuisiisprojekti. Neuloin varmaan viikossa alaosan kokonaan ja etupuolen olkaimen. Mutta oli niin ärsyttävä tuo kuvio, että jäi se toinen puoli tekemättä. Vuotta myöhemmin kaivelin työn jostain jemmasta. Nyttemmin kyllä ihan tykkään tuosta joustinraidasta, mm. pari tiskirättiä on tullut sillä tehtyä.

Olen Tennessee-langan suurkuluttaja. Näköjään se on erihyvä lanka paitoihin! Tämäkin ohje löytyi ravelrystä, yllättävän nopeasti tuli vaikka silmukoita oli miljoona ja välillä tuntui hieman epätoivoiselta. Myönnän tosin, että oli hieman huono lankavalinta tämä, olis saanut olla kevyempää lankaa kun ei ole olkaimia. Pitää varmaan tehdä olkaimet tai kehittää parempi kuminauhapatentti, nykyinen on muutenkin vähän hepponen kun piti saada äkkiä valmiiksi eikä ollut leveää kuminauhaa jemmassa.


Niin tosiaan, en varsinaisesti ole punnaillut lankoja lankalaihikseen, mutta eilen latasin puhelimeen softan, johon voi listata omia lankoja. Laitoin sinne kaikki täydet kerät, joista koira EI ollut repinyt vyöhdettä irti (niitä ei kamalasti ollut) ja jotka sattuivat olemaan samassa osoitteessa kanssani. Niitä oli vähän päälle kilo. Pitäis varmaan ostaa jokin keittiövaaka, vai millä/miten te punnailette omia lankojanne?

-p

2 kommenttia :

  1. Ihania noi puserot varsinkin! Mulla on käytössä ihan joku halpis-keittiövaaka. Hyvin toimii lankojenkin punnitsemiseen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Sitä mäkin olen miettiny että varmaan ihan paras vaihtoehto.

    VastaaPoista