keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Bändipaitoja naisille(kin)!

Oon tässä jonku aikaa jo tuskaillu internetin syövereistä itelle sopivia bändipaitoja, siis semmosia oikeitten bändien. Mutta ku ei oo. Naisille. Tai jos on nii kokoluokka on XXL ja kuvassa on joku promo kultaiselta 80-luvulta. Vaadin tasa-arvoa! .. tai teen itte. Viime perjantaina oli koulussa etätehtävä, jossa piti kaivella omasta kaapista vaate ja muokata se. Valitsin miesten S-koon paidan, joka on ostettu Rovaniemeltä joskus vuonna nakki ja lojunut kaapin pohjalla, lähinnä koska se on miesten paita. Halvalla tehty tuubista, ei ollu sivusaumoja, joten päätin tekasta sellaset. 


Silitin paidan ja leikkasin sivut auki, hihoista leikkasin sauman kokonaan pois. Joka sivua piti pienentää 2,5cm. Hihat meni vähän mututuntumalla, suista kaventui vain aiemman sauman verran.


Ompelin ensin sivut yhteen suoralla, jättäen saumuroinnille vielä saumavarat ja testasin päälle. Näytti hyvältä, joten eikun masiinalle.

 


Hieman olis saanut ehkä vielä vyötärön kohdalta olla kapeampi, mutta menkööt nyt tämän kerran. Seuraavaksi pienennykseen lähtee samasta putiikista aikanaan ostettu Pantera-paita, jos tällä kertaa kokeilisi kotikonstein tehdä, nyt kun saumurikin vihdoin antaa asiallista tikkiä.

Taidankin siis jatkossa tilata miesten s-koon paitoja, niissä kun näyttää tuo olkapää istuvan eikä kaula-aukkoonkaan tarvinnut koskea, vaikka ensin meinasin leikata resorin pois. 

Hyvä fiilis, kun tajuaa jossain vaiheessa päivää, että on omatekemät kuteet päällä, jos nyt alusvaatteita ei lasketa. Henkkamaukan lapsityövoimavaatteet voi jatkossa haistattaa pitkät! ;)


1 kommentti :

  1. Wow miten hieno lopputulos pienennyksestä syntyi. Hyvä idea. Ihailin myös upeaa kuvaa blogisi yläbannerissa, sen värit ovat upeat! Kiva, kun käväisit blogissani. Tsemppiä opiskeluihin. Terkuin Riitta

    VastaaPoista